Nieuws/Financieel
1294263
Financieel

'Aperam in lijn met verwachtingen'

AMSTERDAM (AFN) - Aperam presteerde in het derde kwartaal in lijn met de verwachtingen. Dat constateren analisten van Berenberg na het handelsbericht van de roestvrijstaalfabrikant, dat volgens de kenners als ,,positief'' ingeschat moet worden.

Daarbij wijzen ze op de verwachting van een licht hoger bedrijfsresultaat (ebitda) in het vierde kwartaal, ten opzichte van de afgelopen verslagperiode. Ook de melding van Aperam dat het een verdere schuldenreductie voorziet is volgens de marktvorsers positief.

Berenberg wees ook naar opmerkingen van het bestuur over het economisch flink getroffen Brazilië. Aperam noemde het land 'the place to be' voor een wereldwijd roestvrijstaalconcern. Berenberg hanteert een buy-advies op Aperam.

ING

ING, met ook een buy-advies, noemde het ebitda-resultaat in het derde kwartaal en de verwachting voor dit resultaat in het huidige kwartaal ,,precies in lijn met de consensus''. Ook ING noemde de ontwikkelingen in Brazilië, en verder de sterke Europese winstgevendheid, van Aperam positief.

Een negatieve koersreactie komt volgens de kenners door ,,het gebrek aan positieve resultaatverrassingen'' in het derde kwartaal, na de sterke prestatie van het aandeel de afgelopen tijd. Aperam stond dinsdag omstreeks 09.30 uur 0,1 procent lager op 40,22 euro.