Nieuws/Financieel
1294308
Financieel

Bedrijfsresultaat Esperite blijft negatief

ZUTPHEN (AFN) - Stamcelbank Esperite heeft in het derde kwartaal zijn geconsolideerde operationele winst (ebitda) met 20 procent zien verbeteren, maar het resultaat bleef wel negatief. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend in een tussentijds handelsbericht, zonder concrete cijfers af te geven.

Esperite als geheel zag de omzet met 2 procent aandikken, zo gaf het verder aan, terwijl de bruto marge met 1 procentpunt steeg naar 56 procent.

Bij het onderdeel 'Stem Cell' daalden de opbrengsten met 12 procent ten opzichte van een jaar eerder. Door kostenbesparingen kwam de ebitda bij de divisie op break-evenniveau uit, tegen een ,,aanzienlijk negatief bedrag'' een jaar geleden.

Bij dochter 'Genoma' zag Esperite de opbrengsten meer dan verdubbelen ten opzichte van een jaar geleden. Ook hier was de ebitda negatief. Maar Esperite benadrukt over de eerste negen maanden van het jaar een relatief stabiel ebitda-resultaat waar te nemen.

Esperite ging ook kort in op de patentaanklacht van het biotechbedrijf Illumina. Die claimt dat Genoma inbreuk maakt op een patent op technologie over het testen van ongeboren foetussen op afwijkingen zoals downsyndroom. Volgens Esperite is dat niet waar, maar is er nog geen datum voor een zaak vastgesteld.