Nieuws/Financieel
1294315
Financieel

Aziatische beurzen stabiel op verkiezingsdag

TOKIO (AFN) - De Aziatische beurzen zijn dinsdag met overwegend kleine plussen de handel uitgegaan. Beleggers in het Verre Oosten bleven voorzichtig, in afwachting van de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De voorsprong van Hillary Clinton in de peilingen gaf daarbij wel enige steun.

Verder verwerkten de financiële markten Chinese macro-economische data. Daaruit kwam naar voren dat de export in de op een na grootste economie ter wereld in oktober voor de zevende maand op rij is gedaald, met 7,3 procent. De import nam met 1,4 procent af.

In Zuid-Korea wist Samsung de aandacht op zich gericht. Volgens persbureau Yonhap hebben autoriteiten een inval gedaan bij het concern in Seoul. Aanklagers onderzoeken naar verluidt of het bedrijf financiële steun heeft verleend aan de dochter van een omstreden vertrouwelinge van president Park Geun-hye. Samsung daalde 0,1 procent.

Stijging

De Kospi-index in de Zuid-Koreaanse hoofdstad won 0,2 procent. In Hongkong steeg de Hang Seng tussentijds 0,3 procent terwijl de All Ordinaries 0,2 procent aandikte.

In Tokio eindigde de toonaangevende Nikkei-index de handelsdag met een marginale min op 17.171,38 punten. Nissan wist de aandacht op zich gericht in de Japanse hoofdstad. De autobouwer zag de winst in het tweede kwartaal van zijn boekjaar flink dalen, onder meer door de hoge koers van de Japanse yen. Ook kortingsacties in de Verenigde Staten drukten het resultaat. Het aandeel steeg desondanks 0,6 procent.