Nieuws/Financieel
1294368
Financieel

Frankfurt wint op Brexit

Amsterdam - Anticiperend op de Brexit, hebben grote zakenbanken in Frankfurt hun teams afgelopen maanden uitgebreid.

Dat constateert persbureau Reuters op basis van een rondgang in Londen en de Duitse beurzenstad.

De Duitse financiële markt kan bovendien rekenen op forse investeringen vanuit China, met een al levendige fusie- en overnamemarkt in de chemie, medicijnen en industrie voor de begeleidende zakenbanken.

Beloningen

Volgens Barclays neemt de kans hiermee toe dat Frankfurt de rol van Londen gestaag overneemt als belangrijkste centrum van financiële activiteiten. Barclays verwijst daarvoor naar de toegenomen beloningen die zakenbanken in Frankfurt afgelopen maanden hebben binnengehaald, afgezet tegen de premies voor City-filialen van dezelfde zakenbanken.

Cruciaal bij de Brexit is dat financiële instellingen hun zogeheten paspoort-recht verliezen voor toegang tot de gehele Europese markt. In reactie hierop rollen steden als Parijs, Dublin, Amsterdam, Luxemburg en Frankfurt de loper uit voor bedrijven om er een buitenpost met paspoort-recht te bieden.

Uit Parijs

Headhunter Alderbrooke bevestigt dat veel banken en verzekeraars trouw blijven aan de City, maar buitenposten in Europa optuigen om te blijven profiteren van EU-regels na de Brexit.

BNP benoemde onlangs een nieuw team in Frankfurt, terwijl dat voorheen vanuit Parijs werkte. Abonneer u op onze nieuwsbrief, en volg ons op Twitter en Facebook.