Nieuws/Financieel
1295245
Financieel

Juridische kosten Wells Fargo lopen verder op

NEW YORK (AFN) - Wells Fargo waarschuwt dat zijn juridische kosten meer dan 1,7 miljard dollar hoger kunnen uitkomen dan het bedrag dat daarvoor is gereserveerd. In augustus liet de in een schandaal rondom dubieuze verkooppraktijken verwikkelde bank al weten dat de juridische kosten een miljard dollar hoger zouden uitpakken.

Medewerkers van de bank openden zonder toestemming miljoenen bankrekeningen en kredieten voor klanten. Daarmee wilden ze voldoen aan ambitieuze verkoopdoelstellingen van de bank. Wells Fargo kreeg daarvoor in september een boete van 185 miljoen dollar opgelegd van een toezichthouder.

De bank liet donderdag ook weten dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC zich heeft aangesloten bij het rijtje instanties dat de verkooppraktijken onderzoekt. Onder meer het openbaar ministerie en het Congres hadden eerder al aangegeven de kwestie te onderzoeken.

De bank staat onder forse politieke druk vanwege de praktijken. Topman John Stumpf stapte al op nadat zijn poging de schuld in de schoenen te schuiven van laagbetaalde bankmedewerkers kwaad bloed zette.