Nieuws/Financieel
1295433
Financieel

Delta Lloyd zoekt nog naar witte ridder

’Verzekeraars half november om tafel’

Amsterdam - NN probeert lichte druk te zetten op Delta Lloyd om snel om tafel te gaan en voorwaarden voor overname te bespreken. Delta Lloyd zelf houdt de boot echter nog altijd een beetje af.

De verzekeraar heeft aan zijn adviseur Goldman Sachs gevraagd om een rondje langs de velden te maken, op zoek naar mogelijke andere verzekeraars die een bod willen uitbrengen. Of dat een partij als de Taiwanese grootaandeelhouder Fubon wellicht als witte ridder wil optreden door zo’n groot belang op te bouwen in Delta Lloyd, dat NN niet zomaar meer dan 90% aan belang kan opbouwen.

Goldman heeft volgens inschattingen in de markt waarschijnlijk een aantal partijen uit het rijtje ASR, Fubon, Allianz, Vivat/Anbang en het Belgische Ageas benaderd. Geen van allen wordt echter gezien als een heel waarschijnlijke tegenbieder. Redenen zijn dat de andere verzekeraars geen interesse hebben, niet zo ruim bij kas zitten als NN en dat er voor hen niet zoveel synergievoordelen te behalen vallen als voor NN. Dat maakt het onwaarschijnlijk dat ze meer willen betalen dan NN. Als alternatieve bieders zich melden, worden ze pas na een volgend bod van NN verwacht, aldus insiders die dichtbij aandeelhouders van Delta Lloyd staan.

Lees hier het gehele artikel over de vrijage van NN Group rond Delta LLoyd.