Nieuws/Financieel
1295434
Financieel

Gemengd beeld op Aziatische beurzen

TOKIO (AFN) - De beurzen in Azië toonden donderdag een gemengd beeld. Beleggers in het Verre Oosten waren met hun hoofd vooral bij de naderende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, wat de handel nerveus maakte. Verder waren er enkele positieve economische cijfers die de handel wat steun gaven. De toonaangevende aandelenbeurs in Tokio bleef gesloten vanwege een feestdag.

De belangrijkste graadmeters in Seoul en Shanghai wonnen 0,2 en 0,8 procent. In Sydney daalde de All Ordinaries 0,1 procent. De Hang Seng in Hong Kong noteerde tussentijds 0,1 procent lager. Uit een inkoopmanagersindex in China bleek dat de activiteit in de dienstensector in dat land in oktober een sterkere groei liet zien.

Net als op andere grote financiële markten in de wereld zijn beleggers in Azië wat voorzichtiger door de onzekerheid die de Amerikaanse presidentsverkiezingen met zich meebrengen. Woensdag zorgde de hernieuwde opmars van Donald Trump in de peilingen in het Verre Oosten ook al voor een nerveuze stemming.