Nieuws/Financieel
1295437
Financieel

Regering in bres voor baanbehoud bij Tata Steel IJmuiden

Het kabinet onderneemt een ultieme poging om banen bij Tata steel in IJmuiden te redden. Minister Kamp (Economische Zaken) wil volgende week naar India om bij de staalgigant te pleiten voor de werkgelegenheid in Nederland. Hij heeft een uitnodiging gekregen om daartoe met de tweede man in de raad van bestuur te spreken, op het hoofdkantoor in Mumbai.

Kamp is naar eigen zeggen al maanden bezig zich in te spannen om banenverlies te voorkomen, nu er een fusie lijkt aan te komen tussen Tata en het Duitse Thyssen-Krupp. Bij Tata in IJmuiden is grote onrust, omdat gevreesd wordt voor de 4000 R&D banen van Tata daar.

Het bedrijf is bezig zijn Europese activiteiten te herschikken. Nederland hoopt het Europese hoofdkantoor binnen te slepen. Dit zou de beste garantie zijn om banen voor de lange termijn in ons land zeker te stellen.

Het is onduidelijk of de inspanningen van de minister wat uithalen; Kamp zegt nog geen idee te hebben welke kant het balletje zal rollen. "De beslissing wordt door het bedrijf genomen", zei de VVD-bewindsman in de marge van het staatsbezoek aan Australië.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd