1298187
Financieel

Compensatie renteswap kan 1,5 jaar duren

Mkb’ers die dachten snel compensatie te ontvangen voor een rentederivaat op een lening, komen bedrogen uit. De wachttijd duurt in het slechtste geval nog anderhalf jaar.

Dit laatste blijkt uit een brief die Rabobank naar mkb-klanten met een rentederivaat heeft verstuurd. De bank schrijft hierin ‘niet alle 11.000 klantendossiers in één keer te kunnen herbeoordelen’. Pas over een halfjaar, aan het einde van het tweede kwartaal van 2017, worden de eerste brieven met de uitkomst van herbeoordelingen verstuurd. De bank verwacht aan het einde van volgend jaar de meeste brieven op de bus te hebben gedaan.

Mogelijk pas in 2018

Rabobank voegt hier aan toe dat ‘tot onze spijt een deel van de klanten mogelijk pas in 2018 uitsluitsel krijgt over hun herbeoordeling’. „Eerder gaven wij aan dat naar verwachting medio 2017 alle herbeoordelingen zijn verricht en u uiterlijk dan duidelijkheid heeft over de uitkomst daarvan voor u”, erkent de bank, die met ongeveer 11.000 renteswaps voor 9000 klanten tussen 1 april 2011 en 1 april 2014 meer dan de helft van het totaal aantal rentederivaten aan mkb-klanten verkocht.

Lees het hele verhaal in De Financiële Telegraaf