Nieuws/Financieel
1298894
Financieel

'Derde lange vluchten Air France kosten geld'

PARIJS (AFN) - Circa een derde van de langeafstandsvluchten van luchtvaartconcern Air France, dat onderdeel is van luchtvaartcombinatie Air France-KLM, is verlieslatend.

Dat zei de Franse minister van Transport Alain Vidalies in een interview met de Franse krant La Tribune. Volgens de minister zijn ,,fiscale voordelen" de manier waarop de staat Air France zal ondersteunen, zo liet hij optekenen.

Hervorming

Elke hervorming lijkt stuk te lopen bij Air France KLM, de nieuwe topman Janaillac presenteerde begin november een plan om de onderhoudsafdeling te verzelfstandigen en een nieuwe luchtvaartmaatschappij te starten, met een lager kosten niveau dan Air France. Beide plannen stuiten op weerstand bij vakbonden.

Bezem

Onlangs werd bekend dat Air France de bezem haalt door de raad van bestuur. Het concern heeft een aantal roerige jaren achter de rug waarin het eigen personeel zich op grote schaal tegen de directie keerde. De maatschappij kampt met hevige concurrentie waardoor de resultaten aanhoudend onder druk staan.