Nieuws/Financieel
1299033
Financieel

Breingame troeft oude IQ-test af

Vlnr: Andries van der Leij, Eric Castien en Ilja Sligte van BrainsFirst: 'Bedrijven verbranden miljarden door het op oud manieren selecteren van personeel'.

Vlnr: Andries van der Leij, Eric Castien en Ilja Sligte van BrainsFirst: 'Bedrijven verbranden miljarden door het op oud manieren selecteren van personeel'.

Topvoetballers kiezen in een fractie steevast de juiste route naar de goal. Amsterdamse wetenschappers bestudeerden daarom hun hersenfuncties. Met die kennis bieden ze sportclubs en bedrijven nu voor selectie van werknemers hun breintest aan: wie past waar het best.

Vlnr: Andries van der Leij, Eric Castien en Ilja Sligte van BrainsFirst: 'Bedrijven verbranden miljarden door het op oud manieren selecteren van personeel'.

Vlnr: Andries van der Leij, Eric Castien en Ilja Sligte van BrainsFirst: 'Bedrijven verbranden miljarden door het op oud manieren selecteren van personeel'.

Zo kan het ook een recept tegen burn-outs zijn. ,,Als het brein voldoende wordt uitgedaagd, maar niet over de kling wordt gejaagd, voorkom je allerlei narigheid”, zeggen de wetenschappers.

De ‘breintest’ is 100% afgerond, de database zit vol informatie. Bruikbaar is de test nu al, maar klaar is het nooit. ,,Dat is geen enkel model. Ons breinmodel leert elke dag bij en wordt steeds verfijnder”, zegt Andries van der Leij, dagelijks bezig met machine learning en het brein.

Toepassing bedrijven

De test kreeg al vroeg consequent de beste mensen op de juiste plek. Adviesbureau McKinsey gebruikt de brein-test van BrainsFirst nu in Nederland, net als de AZ-jeugdopleiding en enkele nog anoniem gehouden bedrijven in de IT, financiële wereld, luchtvaart en cyber-beveiliging.

Stefaan Rodts, directeur voor personeelsontwikkeling bij McKinsey: ,,Wij zien hun aanpak als een interessante manier om in contact te komen met toptalenten die we anders niet zouden bereiken met onze klassieke werving.”

IQ-test voorbij

De ‘oude’ personeelswerving- en selectie is volgens de onderzoekers beperkt. Hun nieuwe testmethode doet de hele motorkap van je brein open, aldus universitair docent cognitieve neurowetenschappen Ilja Sligte, gepromoveerd op de relaties tussen cognitie en hersenen.

,,De test toont je hersenactiviteiten onder alle omstandigheden. Zoals: kun je je goed concentreren, ben je snel afgeleid, kun jij je snel aanpassen, kun je snel schakelen en hoeveel informatie kun je verwerken? Cruciaal in bedrijven.”

Potentieel zoeken

De selectie blijkt vooral geschikt voor studenten die richting een baan gaan, als een duidelijk cv nog ontbreekt. Juist dan komt het aan op hun potentieel, hun lerend vermogen. 

Met een gamevariant, NeurOlympics.nl, is voor iedereen online te testen waartoe hun brein in staat is. ,,Tijdens het spelen van serieuze testgames op een laptop of tablet worden specifieke breindelen aangesproken. Wij vangen aan de achterkant een enorme bak data op en hieruit creeren we breinprofielen. De testgames blijken zeer stabiel in het voorspellen van je prestatieniveau”, zegt onderzoeker Sligte.

Breindata toegankelijk gemaakt

,,HR-medewerkers krijgen deze breindata in toegankelijke vorm gepresenteerd. Dit helpt hen een meer onderbouwde keuze te maken.

Sommige mensen komen glanzend door de oude IQ-test, lijken perfect voor een baan, maar falen in een drukke kantoortuin vanwege een zwakke aandachtscontrole. ,,Voordat werknemers daarachter komen, zijn ze soms jaren verder. En vaak doodongelukkig”, zegt hij.

Bedrijven verbranden door de verouderde selectiemethoden veel kapitaal aan personeel dat niet goed geselecteerd is, stellen de wetenschappers. De werknemer functioneert onder of boven zijn kunnen, maar blijft meestal wel jaren zitten.

Bespaart miljarden

,,Voordat personeelsfunctionarissen kijken naar eigenschappen zoals motivatie, kunnen bedrijven beter eerst vaststellen wat de basis van iemands brein is”, zegt Van der Leij.

,,Deze test bespaart het bedrijfsleven uiteindelijk miljarden. We kunnen ze met grote zekerheid vertellen welke sollicitanten voor die ene functie het niet gaan worden en wie de beste match zal zijn. We nemen je brein als basis, niet je cv. Ik zie de test als de voorspeller, de brug, tussen het onbenutte talent en werkgevers.”

Ondernemer en journalist Eric Castien, als correspondent in Spanje gefascineerd door topsport en talentidentificatie, is de initiatiefnemer. Hij schreef onder meer ‘De Koninklijke’ over Real Madrid.

Fascinatie topsport

,,Ik raakte geboeid hoe voetballers razendsnel perfecte keuzes maken onder hoogspanning. Onbewust", zegt Castien. ,,Dat getuigt van specifiek intelligent gedrag, maar niet intelligentie zoals dit nu gemeten wordt met de traditionele tests. Een voormalig Wereldvoetballer van het Jaar vertelde me hoe hij zijn langetermijngeheugen als een soort Google-zoekmachine met duizenden voetbalsituaties gebruikte om de juiste opties in een situate te kiezen."

Bij een Sneijder of Messi werkt het net zo, ontdekte Castien, zonder dat zij daar bij stil te staan. ,,Die kunde om bliksemsnel de beste keuze te maken, moest breder te gebruiken zijn”, zegt Castien.

,,We kunnen met deze wetenschappelijk onderbouwde brein-test vrij zeker voorspellen hoe iemand gaat functioneren binnen dit unieke werkveld. Een beetje zoals ‘Moneyball’ werkt voor het honkballen: harde data in aanvulling op de ervaring van de coach of manager voorspelt iemands prestatie op een bepaalde plek.”

Start-up als hulp

Castien kwam in 2012 met de twee wetenschappers in contact. Samen begon het drietal de startup BrainsFirst. Vier jaar lang testten Sligte en Van der Leij talloze topsporters en werknemers op breinfuncties.

BrainsFirst ontdekte gaandeweg dat de breintest van grote waarde was voor het bedrijfsleven dat staat te springen om toptalent vroeg aan zich te binden. Tijdens de Kerstvakantie hebben Nederlandse studenten de kans om zich in de kijker te spelen bij McKinsey, via www.neurolympics.nl.

De eerste honderden registraties zijn een feit. In dit kader zijn ook bestaande consultants, die in korte tijd maar snel een heel bedrijf op problemen moeten scannen, getest op de breinactiviteiten die hen uniek maken.

Jong talent krijgt kans

,,Voor die groep is lerend vermogen belangrijk: hoe je problemen snel oplost en dankzij mentale flexibiliteit snel kunt aanpassen aan voortdurend wijzigende omstandigheden”, zegt Castien. ,,Wij geven jong talent de kans om te ontdekken of hun brein een match is voor Mckinsey.”

Nu BrainsFirst langdurig door wetenschappelijke tests is gekomen, denkt de start-up naast selectie aan advisering op basis van hun cognitieve profielen aan bedrijven in de vorm van productivteitstips.

,,Werknemers zouden bijjvoorbeeld een andere werkplek kunnen krijgen of bewezen concentratietrainingen volgen,” stelt Van der Leij. ,,Vrijwillig. Mensen die niet op hun plek zitten en zich niet kunnen concentreren, presteren niet optimaal en zijn uiteindelijk zelf niet gelukkig. Deze test draagt zo bij aan welzijn én welvaart.”

Volg je nieuws live met deze gratis app van DFT.nl. Meld aan!