Nieuws/Financieel
1299607843
Financieel

Dow en S&P scherpen records aan; NXP blinkt uit

Na de goede gang van zaken in de voorbije handelsweek vervolgen de Amerikaanse aandelenmarkten maandag de weg omhoog. NXP zit in de lift na de melding dat het chipfonds opgenomen wordt in de brede S&P500.

De Dow Jones-index eindigt 0,5% hoger bij een recordstand van 32.968 punten. De S&P500 krijgt er 0,7% bij op een nieuwe piek van 3968 punten. Techbeurs Nasdaq gaat 1% vooruit naar 13459 punten. Vanwege het ingaan van de zomertijd in Amerika afgelopen weekend is de handel op Wall Street vanaf 14.30 uur (Nederlandse tijd) van start gegaan.

Nadat president Biden zijn handtekening heeft gezet onder een omvangrijk steunpakket, is het uitdelen van cheques aan de Amerikaanse bevolking dit weekend al op gang gekomen.

Focus op Fed

Later deze week komt het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank (Fed) naar buiten. De Fed zal waarschijnlijk er op blijven hameren om de monetaire stimulering nog lange tijd in stand te houden om de Amerikaanse economie te ondersteunen.

NXP schiet 9% omhoog De Nederlandse chipmaker profiteert sterk van de aankomende promotie naar de S&P500.

Elektrische automaker Tesla die de laatste weken een grillig beeld laat zien, koerst 2% hoger. Topman Elon Musk heeft de officiële titel gekregen van 'Technoking of Tesla'. Verder is financieel directeur Zachary Kirkhorn benoemd tot 'King of Coin'.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo