Nieuws/Financieel
1299942
Financieel

Terugblik webinar: van sparen naar beleggen

Martijn Rozemuller (l.) en Peter Siks tijdens het webinar.

Martijn Rozemuller (l.) en Peter Siks tijdens het webinar.

Waarom kan beleggen beter uitpakken dan sparen. En hoe doe je dat? In een gratis online seminar buigen beleggingspecialisten Peter Siks en Martijn Rozemuller zich over die vragen.

Martijn Rozemuller (l.) en Peter Siks tijdens het webinar.

Martijn Rozemuller (l.) en Peter Siks tijdens het webinar.

Ook Peter Siks (auteur en beleggingstrainer) en Martijn Rozemuller (directeur van Think ETF's) zien voordelen in sparen, zo stelden zij vast tijdens het webinar. Sparen is simpel en eerlijk, met een voorspelbaar rendement en de zekerheid van het depositogarantiestelsel.

"Wat mensen zich niet realiseren is dat hun spaargeld aan de achterkant aan het werk wordt gezet door de banken", zei Rozemuller, waarop Siks aanvulde : "Dus als je zelf gaat beleggen, sla je de route van de banken over."

Beide specialisten constateerden wel dat de grafiek van de AEX-index op het Damrak er over de afgelopen achttien jaar niet fraai uit ziet, met tussendoor twee crashes. "Maar je moet kijken naar de AEX-herbeleggingsindex die de dividenden meeneemt", zei Siks. In die grafiek vertoont de Amsterdamse beurs inderdaad wel een plus ten opzichte van 1999.

Verderop in het webinar werd ingegaan op de vraag welke beleggingen met zou kunnen overwegen en welke valkuilen men moet zien te vermijden. Zo bekende Rozemuller dat hij vroeger, hoewel specialist op het gebied van Ahold, indertijd ook volledig werd verrast door de wantoestanden bij de buitenlandse dochters van het bedrijf.  "Professionals zijn niet beter dan de massa", concludeerde Siks. De twee prezen ETF's aan als eerste laag in een portefeuille.

 

Klik hier om het seminar terug te kijken