Nieuws/Financieel
1300032
Financieel

'Risico's op crash nemen steeds meer toe’

Terwijl de aandelenmarkten records steeds verder aanscherpen vanwege het aanhoudende optimisme bij beleggers nemen de risico’s op een scherpe correctie van de koersen hand over hand toe. Althans dat meent iets meer dan 40% van de respondenten aan een poll van DFT.nl.

De AEX zit als sinds begin deze maand stevig in de lift gesteund door het vooruitzicht dat de ECB nog tot eind volgend jaar de geldkraan open laten staan. Ook op Wall Street is de stemming sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump opgewekt.

De aanhoudende opmars van de koersen is voor 41% van de respondenten aanleiding om te vrezen dat een het tij snel kan gaan keren.

Iets meer dan 10% meent dat beleggers een kater staat te wachten zodra de komende president Trump zijn opwachting maakt in het Witte Huis.

Ruim eenderde van de deelnemers gaat er van uit dat een verbetering van het economisch klimaat in 2017 een overstap naar beleggen lonend maakt, terwijl 12% voorziet dat de eindsprint van de koersen een vervolg krijgt in het komende jaar.

Wilt u weten of het kansrijk is om de overstap te maken van sparen naar beleggen? Volg vanavond gratis seminar. Schrijf je in!