Nieuws/Financieel
1300116
Financieel

Goldman: 2017 jaar van inflatie

Prijzen zullen in de Amerikaanse economie snel gaan oplopen. Die keerzijde van de aantrekkende economie in de Verenigde Staten voorziet Goldman Sachs Asset Management voor 2017.

De vermogensbeheerder die $1 biljoen van beleggers moet laten renderen voorziet ook een verschuiving van een wereldwijde blik naar populisme in alle markten. Dat effect krijgt naast de prijsstijgingen ook zijn invloed op beleggingen, aldus de Amerikaanse zakenbank.

Minder regels

De vermogenstak van een van de grote banken op Wall Street ziet ook een potentiële verschuiving van regulering naar minder regels voor banken, hun dienstverleners en verzekeraars.

Dit zou een positief resultaat zijn van de lobby van Amerikaanse zakenbanken gericht op de komende regering. Voormalig bankier Steven Mnuchin van Goldman Sachs Group wordt waarschijnlijk opgenomen in het kabinet van Donald Trump.

Niet alleen de Verenigde Staten groeien, de welvaart verspreidt zich ook in andere landen dankzij economische versterking, vooral vanuit bedrijven. Het zal volgend jaar tot de sterkste economische ontwikkelingen sinds 2010 kunnen leiden, aldus Goldman Sachs.

Voorkeur aandelen

Goldman Sachs prefereert met deze vooruitblik op risico's vooral aandelen, al zijn de waarderingen van veel bedrijven al fors opgelopen, vooruitlopend op de betere bedrijfsresultaten. In het favorietenlijstje staan Europese aandelen hoog.

Tegelijkertijd zullen de opbrengsten in veel beleggingscategorieën nog gering zijn ondanks de groei. Kansen ziet Goldman in opkomende markten.

Volg beurskoersen live met deze nieuwe gratis app van DFT