Nieuws/Financieel
1300201
Financieel

Vastned koopt winkelpanden Parijs en Madrid

Rue Vieille-du-Temple 26, Parijs

Rue Vieille-du-Temple 26, Parijs

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Vastned heeft voor 34 miljoen euro een drietal winkelpanden op A-locaties in Madrid en Parijs gekocht. Daarnaast wist het voor 11,3 miljoen euro zijn Portugese bezittingen te verkopen. Dat maakte de Europese vastgoedonderneming dinsdag bekend.

Rue Vieille-du-Temple 26, Parijs

Rue Vieille-du-Temple 26, Parijs

Vastned voegde in Parijs een winkelpand in Le Marais toe aan zijn portefeuille. Daarvoor betaalde het 7,6 miljoen euro. Het pand is verhuurd aan de internationale modeketen UGG. De portefeuille in Parijs bestaat door de overname nu uit tien zogeheten high street shops met een waarde van circa 173 miljoen euro.

In Madrid kocht Vastned een tweetal panden midden in het centrum. Voor het pand met een oppervlakte van 400 vierkante meter gelegen op de Calle José Ortega y Gasset betaalde het vastgoedfonds 16,8 miljoen euro. Het andere pand op de Calle de Fuencarral beslaat ruim 600 vierkante meter vloeroppervlak en werd voor 10 miljoen euro overgenomen. De portefeuille in Madrid bestaat nu uit zes winkelpanden op A-locaties met een waarde van circa 75 miljoen euro.

De Portugese portefeuille bestaande uit negen winkelpanden is overgegaan naar vastgoedbelegger ProWinko. De panden werden door middel van een aandelentransactie verkocht. Daarbij gingen de panden volgens Vastned een fractie onder onder de ,,intrinsieke waarde per eind juni 2016" van de hand.