Nieuws/Financieel
1300206
Financieel

'Bonussen niet oorzaak van afwijzing fusie'

BRUSSEL - Michiel Boersma, voorzitter van de raad van bestuur van PostNL, ontkent dat de miljoenenbonus van CEO Herna Verhagen een reden was voor de afwijzing van de fusiegesprekken met Bpost. Bpost zou niet professioneel en niet sensitief te werk gewerkt hebben in zijn poging om PostNL over te nemen, zegt Boersma.

Eerder werd bericht dat ongerustheid over directiebonussen bij een overname de voornaamste reden was voor de mislukking, maar dat ontkent Boersma dinsdag in een interview met het FD en de Belgische krant De Tijd met klem.

"We hebben ons besluit genomen op basis van zakelijke argumenten. Die bonus heeft absoluut geen rol gespeeld. (...) In de besluitvorming hebben we gekeken naar zaken als dealzekerheid, financiële weerbaarheid, de opstelling van werknemers en klanten", aldus de voorzitter.

Boersma, in zijn eerste uitgebreide reactie na de mislukte overname: "Het waren drie stappen voorwaarts, twee stappen terug. Niet een proces dat echt soepel liep. Je ziet toch veel cultuurverschillen tussen Bpost en PostNL." Volgens de voorzitter was ook de timing van Bpost verkeerd.