Nieuws/Financieel
1300207
Financieel

Aandeelhouders VNC akkoord met overname DBG

Geert Schaaij

Geert Schaaij

ASSEN (AFN) - Aandeelhouders van de Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC) zijn in een bijzondere vergadering akkoord gegaan met de overname van DGB en DGB energie. Dat maakte VNC dinsdag bekend. Geert Schaaij blijft aan als topman van VNC om verdere invulling te geven aan de strategie van de onderneming.

Geert Schaaij

Geert Schaaij

VNC kondigde begin november aan dat het een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van het bedrijfspand van DGB energie. VNC neemt het pand in Hardenberg naar eigen zeggen over tegen gunstige voorwaarden. Nu ook de aandeelhouders akkoord zijn kan VNC de volgende stap zetten in de overname.

Het belang van 100 procent zal per 2 januari worden overgedragen. Naast een deelbetaling in aandelen zal een groot deel van de koopsom voor DGB groep en het bedrijfspand worden gefinancierd middels de uitgifte van een converteerbare obligatie. De obligatie zal een looptijd hebben van vijf jaar, rentecoupon van 5 procent en een conversiekoers van 3,50 euro.

Door deze wijze van financiering zullen er voorlopig geen bankschulden ontstaan.

Voor heel 2017 voorziet VNC een bedrijfsresultaat van 1,5 miljoen euro. Verder wil het bedrijf over heel 2017 dividendbeleid gaan voeren.