Nieuws/Financieel
1300219
Financieel

NSI herfinanciert faciliteiten

HOOFDDORP (AFN) - NSI heeft voor 250 miljoen euro aan faciliteiten geherfinancierd. Daarnaast verhoogde het vastgoedfonds de leningen met 15 miljoen euro waarbij de looptijd werd verlengd met 1,5 jaar. Dat meldde NSI dinsdag.

Ook sloot NSI een nieuwe lening van 20 miljoen euro af met Rabobank, zonder onderpand. Deze wordt samengevoegd met de bestaande bancaire faciliteiten en worden gebruikt voor het terugbetalen van de FGH hypotheek van 27,5 miljoen euro. Daarmee komt 114 miljoen euro aan onderpand vrij.

In lijn met de strategie van NSI zijn bestaande 'swapcontracten' met vervaldata in 2018 en 2020 teruggekocht voor een bedrag van 5 miljoen euro. Nieuwe contracten zijn afgesloten voor drie en vijf jaar, gelijk aan de looptijd van de onderliggende leningenportefeuille.

Rentepercentage

De transacties zullen het gemiddelde rentepercentage verlagen tot onder de 3 procent ten opzichte van 3,4 procent aan het einde van het derde kwartaal. De gemiddelde looptijd is daarbij verlengd van 3,8 jaar naar 4,2 jaar.

De eerste lening loopt nu af in 2019. Het deel van de portefeuille dat niet belast is met een hypotheek is gestegen van ongeveer 65 tot circa 75 procent.