Nieuws/Financieel
1300820
Financieel

Brunel: energiemarkt trekt eind 2017 aan 

Jan Arie van Barneveld

Jan Arie van Barneveld

Detacheerder Brunel verwacht dat de Energy-divisie aan het einde van 2017 gaat profiteren van aantrekkende marktomstandigheden. Dit onderdeel had eerder veel last van de gekelderde olieprijs.    

Jan Arie van Barneveld

Jan Arie van Barneveld

Volgens topman Jan Arie van Barneveld was Brunel toen erg afhankelijk van de energiesector en heeft de onderneming daarvan geleerd.

„We hebben in het verleden wel heel erg geleund op de omzet uit upstream, het zoeken en boren naar olie. Dat mag best wel weer heel erg groot worden, als we er maar niet te afhankelijk van zijn. Iets algemener denk ik dat we in geen enkele heel specifieke sector of niche meer dan 30% van onze omzet moeten verdienen”, zegt Van Barneveld vrijdag in De Financiële Telegraaf.

Opvolger

Van Barneveld is sinds 2000 de baas bij Brunel en geldt daarmee als één van de langst dienende bestuursvoorzitters van ons land. Buiten de detacheerder wordt momenteel naar zijn opvolger gezocht.

„Het moet iemand zijn die voor duidelijkheid zorgt en voor richting, maar ook iemand die faciliteert. Succes wordt heel erg bepaald door psychologie, door een bepaalde state of mind. Er moet wederzijds vertrouwen zijn tussen mensen, en het gevoel: we kunnen dit winnen. Als je bij tegenslag krampachtig doet en, bij wijze van spreken, gaat commanderen, dan keert iedereen zich tegen je. Dan kom je dus in een negatieve spiraal terecht”, aldus Van Barneveld.

Lees het hele verhaal in De Financiële Telegraaf