Nieuws/Financieel
130116578
Financieel

’Lingeriemerk Hunkemöller mogelijk in de etalage’

Hunkemöller is nu nog in Amerikaanse handen.

Hunkemöller is nu nog in Amerikaanse handen.

Amsterdam - Het Nederlandse lingerie- en badmodemerk Hunkemöller krijgt mogelijk een nieuwe eigenaar. De huidige aandeelhouder, de Amerikaanse investeerder Carlyle Group, heeft JP Morgan ingehuurd om de eventuele verkoop te begeleiden, melden bronnen aan De Telegraaf.

Hunkemöller is nu nog in Amerikaanse handen.

Hunkemöller is nu nog in Amerikaanse handen.

Volgens de bronnen werkt Carlyle Group aan de verkoop, die gepland is voor volgend jaar. Definitieve beslissingen zijn nog niet genomen, aldus de ingewijden. Onlangs zat Hunkemöller nog met zijn huisbanken rond de tafel, omdat er door de coronacrisis twijfels ontstonden over de continuïteit door het mogelijk inzakken van de verkoopcijfers.

Carlyle Group kocht Hunkemöller in 2016 van PAI Partners. Plannen uit 2018 om naar de beurs te gaan, werden even snel weer afgeblazen als dat ze waren opgetuigd.

Hunkemöller heeft naar eigen zeggen meer dan 940 winkels verspreid door West-Europa. Carlyle investeerde flink in de online verkoop en in het uitkopen van franchisenemers bij Hunkemöller.

Volgens het meest recente boekjaar dat loopt tot en met 31 januari 2020 zaten de financiële resultaten pre-corona net in de lift. Een bedrijfsresultaat van €75,8 miljoen (+7%) en een omzet van €521,9 miljoen (+4,4%) waren de hoogste ooit. Groei zat onder meer in de sportkledinglijn HKMX en online.

Onlangs zat Hunkemöller nog met zijn huisbanken rond de tafel, omdat er door de coronacrisis twijfels ontstonden door het mogelijk inzakken van de verkoopcijfers. Wel torste het bedrijf een schuldenlast van €371 miljoen met zich mee.

Noch de winkelketen, noch JP Morgan wilde reageren. Carlyle reageerde niet op een vraag om een reactie. Wel kon de lingerieketen melden dat er een akkoord is met haar huisbanken. „Door de kracht van het merk Hunkemöller, doortastende managementacties en het snelle handelsherstel na de eerste golf van coronabesmettingen, heeft de groep de volledige steun,” meldt een woordvoerster over de banken.