Nieuws/Financieel
1301273
Financieel

Grootaandeelhouder kritisch op TMG-bod

Frank Botman

Frank Botman

AMSTERDAM (AFN) - Investeringsmaatschappij Dasym is kritisch over het bod van Mediahuis en VP Exploitatie op Telegraaf Media Groep (TMG). Dasym is met een belang van circa 20 procent een van de grotere aandeelhouders.

Frank Botman

Frank Botman

Het Belgische Mediahuis wil 243 miljoen euro betalen voor TMG, of 5,25 euro per aandeel. Dat doen ze samen met VP Exploitatie, het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek. Die heeft een belang van 40 procent in TMG en met Guus van Puijenbroek een vertegenwoordiger in de raad van commissarissen van het concern.

,,Ik wist niet dat het bedrijf te koop is, dat de raad van commissarissen heeft besloten dat het bedrijf te koop is'', zo zegt Frank Botman van Dasym tegen het Financieel Dagblad. Botman wijst daarbij op grootaandeelhouder Van Puijenbroek. ,,Ik wil dat hij zijn stukken aanbiedt als er een hoger bod komt dan 5,25 euro en dat hij meewerkt aan het opheffen van de beschermingsconstructies. Ik denk dat er op deze voorwaarden meerdere partijen geïnteresseerd zijn.''

Dasym komt voort uit investeringsfonds Cyrte, waarin tv-producent John de Mol investeerde. Onduidelijk is in welke mate De Mol nu via Dasym een belang in TMG houdt, merkt het FD op. Wel maakten Talpa van De Mol en TMG eerder dit jaar afspraken over radio en televisie.