Nieuws/Financieel
1302162
Financieel

Koorstra weg bij postbedrijf Sandd

Amsterdam - Bij postbedrijf Sandd zijn drie sleutelfiguren op commerciële en marketingposities en president-commissaris Harry Koorstra opgestapt. Binnen de top van het bedrijf was een verschil van inzicht ontstaan.

Behalve de voorzitter van raad van commissarissen stapten ook chief commercial (cco) Marcel Winkelman en adviseur Ger Jacobs op.

Alle drie hebben eerder in hun carrière bij PostNL gewerkt en werden de afgelopen anderhalf jaar door Sandd aangetrokken om het bedrijf verder te helpen op de postmarkt.

Koorstra was eerder ceo van PostNL. Donderdagavond liet hij weten een probleem te hebben met de governance-praktijk van het bedrijf, waarbij de vermenging van taken bij bepaalde personen discussies zouden bemoeilijken.

Sandd-topman Ronald van de Laar over het vertrek van de president-commissaris: ,,Gebleken is dat de cultuur van een semi-staatsbedrijf een andere is dan die van een onderneming met concentrated ownership. Alle posities zijn meteen ingevuld. Rob Brakenhof in functie van cco en Frans van Belle als president-commissaris."

Volg financieel nieuws direct op deze gratis DFT app