Nieuws/Financieel
1303304
Financieel

'Verkleining belang Boskalis Fugro verrassing'

AMSTERDAM (AFN) - Het verkleinen van het belang van Boskalis in Fugro komt als een verrassing. Dat stelde KBC Securities in een reactie op het bericht dat maandag naar buiten kwam.

Het belang ging van 28,6 naar 24,9 procent. Er werd geen toelichting gegeven op het besluit. KBC merkt op dat de neergang in de oliesector mogelijk zwaarder en langer is dan Boskalis had verwacht toen het bedrijf het belang in Fugro nam. KBC stelt dat de kernactiviteiten van Fugro goed passen bij Boskalis en dat Fugro een interessant bedrijf is.

ING is van mening dat de verkleining van het belang negatief wordt opgevat op de markt. Het blijft gissen naar de exacte reden voor dit besluit, aldus ING.

Theodoor Gilissen verklaarde dat Boskalis blijkbaar geen strategische koper heeft kunnen vinden voor het gehele belang, na het harde verzet van Fugro tegen een overname door Boskalis.

Het advies voor Boskalis bij KBC staat op accumulate en bij ING op hold. Voor Fugro heeft KBC een hold-advies en ING een buy-advies. Theodoor Gilissen hanteert het advies 'niet aanbevolen' voor Boskalis en hold voor Fugro.

Fugro noteerde omstreeks 11.20 uur 0,1 procent lager op 14,73 euro en Boskalis steeg 0,7 procent tot 29,98 euro.