Nieuws/Financieel
1303340
Financieel

'Positief nieuws over test Kiadis'

AMSTERDAM (AFN) - Door de positieve testresultaten van het leukemiemedicijn ATIR101 van Kiadis Pharma lijkt het een kwestie van tijd alvorens goedkeuring door regelgevende instanties voor het middel wordt verkregen. Volgens analisten van KBC Securities is met de recente testresultaten het volledige data-pakket compleet voor het indienen van een aanvraag voor het vermarkten van het middel.

Volgens Kiadis tonen de testresultaten aan dat ATIR101 veilig kan worden toegediend. De onderneming begint op basis van de positieve resultaten met een Fase 3-studie. Daarvoor is een aanvraag ingediend bij toezichthouders, die momenteel beoordeeld wordt.

Volgens KBC zal Kiadis in de eerste helft van 2017 de aanvraag voor goedkeuring van het medicijn tot de markt indienen bij het European Medicines Agency (EMA). De testresultaten bevestigen volgens de analisten de sterkte van de benadering door Kiadis. Begin 2018 volgt mogelijk de goedkeuring, waarna het middel later dat jaar in de markt kan worden gezet.

KBC handhaafde zijn koopadvies op Kiadis met een koersdoel van 17,50 euro. Het aandeel stond dinsdag omstreeks 10.00 uur 2 procent hoger op 9,43 euro.