Nieuws/Financieel
1303387
Financieel

Fabrieksorders Duitsland springen omhoog

Polyurethaanfabriek bij Krefeld in Duitsland.

Polyurethaanfabriek bij Krefeld in Duitsland.

WIESBADEN (AFN) - De fabrieksorders in Duitsland zijn in oktober met 4,9 procent toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Duitse federale statistiekbureau dinsdag bekend.

Polyurethaanfabriek bij Krefeld in Duitsland.

Polyurethaanfabriek bij Krefeld in Duitsland.

Het gaat om de sterkste stijging sinds juli 2014. Economen rekenden gemiddeld op een plus van 0,6 procent. In september gingen de fabrieksorders met een bijgestelde 0,3 procent omlaag. Eerder werd hier een daling met 0,6 procent gemeld.

Op jaarbasis was sprake van een ordergroei met 6,3 procent. Hier werd in doorsnee een stijging met 1,6 procent voorspeld.

Het statistiekbureau meldde dat de binnenlandse orderontvangst met 6,3 procent steeg op maandbasis en de buitenlandse bestellingen met 3,9 procent. Verder ging de productie van kapitaalgoederen met 7,2 procent omhoog, terwijl die van consumentenproducten met 0,5 procent klom.

Het cijfer wijst op een sterkere groei van de Duitse economie in het vierde kwartaal, na de zwakte in het derde kwartaal. De Bundesbank heeft al laten weten voor het vierde kwartaal een duidelijke opleving van de economie te verwachten, vooral dankzij betere omstandigheden in de Duitse industrie en de aantrekkende binnenlandse vraag.