Nieuws/Financieel
1304213
Financieel

'PostNL moet praten met Bpost'

AMSTERDAM (AFN) - Enkele grootaandeelhouders van PostNL voeren de druk op het bestuur van het Nederlands postbedrijf op. Ze willen dat het concern alsnog praat met het Belgische Bpost, dat woensdagavond een verbeterd overnamebod voor PostNL op tafel legde. Dat meldde het Financieele Dagblad donderdag.

Volgens de krant spreken aandeelhouders schande over de politieke inmenging rond de overname en noemen die onbegrijpelijk. ,,Het gaat hier om een Nederlandse NV'', zo citeert de krant Frank Botman van investeringsfonds Dasym. Die beheert voor mediamagnaat John de Mol een belang van 5 procent in PostNL. ,,Ik heb het idee dat de politieke inmenging ons alleen al 75 cent per aandeel heeft gekost. Kijk naar het vernieuwde bod. Dat heeft voor 75 procent betrekking op de governance, in een poging om politieke zorgen weg te nemen.''

Het Financieele Dagblad weet ook dat een andere aandeelhouder, die in de top tien van grootste aandeelhouders van PostNL staat, wil dat PostNL en Bpost om de tafel gaan. ,,Ze weten hoe wij erover denken. Ik denk dat de aandeelhouders diep ongelukkig worden als PostNL nu niet in gesprek gaat'', aldus de belegger.