Nieuws/Financieel
1309142
Financieel

'Omzet KPN loopt verder terug'

AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern zal over het vierde kwartaal van 2016 wederom minder omzet in de boeken zetten. Dat is althans de gemiddelde verwachting van analisten die het telecombedrijf zelf heeft gepolst, vooruitlopend op de kwartaalcijfers die woensdag gepubliceerd worden.

Vooral de resultaten in de zakelijke markt staan al tijden onder druk. Op de consumentenmarkt weet het bedrijf wel terrein te winnen.

De omzet uit voortgezette activiteiten ramen de marktvorsers in doorsnee op 1,71 miljard euro, tegen 1,75 miljard euro een jaar eerder. De brutowinst (ebitda) uit voortgezette activiteiten schatten de analisten gemiddeld op 575 miljoen euro. Een jaar eerder kwam dat resultaat nog uit op 582 miljoen euro.

Onder de streep resteert naar verwachting winst van 79 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 254 miljoen euro. Die winst dankte KPN onder meer aan een boekwinst op de verkoop van aandelen in het branchegenoot Telefónica Deutschland van 184 miljoen euro en een lagere brutoschuld.