Nieuws/Financieel
1311671644
Financieel

'Resultaten en verwachtingen TKH vallen tegen'

Amsterdam - De resultaten en verwachtingen waar technologiebedrijf TKH dinsdag mee naar buiten kwamen zijn teleurstellend. Dat concludeert een analist van KBC Securities. Het aandeel liet bij opening van de beurs de grootste koersval zien sinds september 2002.

De analistenconsensus voor de winstgroei dit jaar, inclusief desinvesteringen, was 12 procent. TKH verwacht dat het resultaat nu nagenoeg gelijk blijft aan dat van 2018. Ook werd voor de afgelopen periode gerekend op een beter resultaat dan waar TKH nu mee kwam. De onderneming weet dat aan hogere kosten voor zijn nieuwe strategie.

Een analist van NIBC constateerde een sterke afzwakking van de omzetgroei op eigen kracht. Een andere marktkenner, van ING, zegt dat de omzet volgens TKH onder druk stond door zwakke vraag van consumenten aan elektronica en door minder grotere projecten. ING gaf al eerder aan dat de cijfers lastig te vergelijken zijn met voorgaande periodes vanwege onder meer het desinvesteringsprogramma.

Koopadvies

Zowel KBC als NIBC wees op de koerswinst van het aandeel dit jaar tot dinsdag van 29 procent. Dat duidt erop dat investeerders rekening hielden met cijfers die juist hoger dan de verwachtingen zouden uitpakken.

KBC handhaaft zijn buy-advies met een koersdoel van 62 euro. Ook NIBC heeft een koopadvies. ING heeft TKH ook op een kooplijst staan, met een koersdoel van 65,50 euro. Het aandeel stond omstreeks 10.00 uur 15,9 procent lager op 44,08 euro in de MidKap.