Financieel/Geld
1312358088
Geld

Makelaars: huizenprijs stijgt door

Geen last van corona.

Geen last van corona.

NIEUWEGEIN (ANP/DFT) - De huizenmarkt in Nederland heeft nauwelijks last gehad van de coronamaatregelen die sinds twee maanden van kracht zijn in Nederland, stelt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Geen last van corona.

Geen last van corona.

„Het lijkt erop dat woningzoekenden nog steeds in mogelijkheden denken. Daarnaast is de rente nog steeds laag en speelt ook het seizoen een positieve rol”, geeft voorzitter Onno Hoes als redenen.

De vierkante meterprijs van (verkochte) woningen is tussen half april en mei licht gestegen met 1,1% in vergelijking met de maand voor de coronamaatregelen, aldus de NVM. Een gemiddelde woning kost nu €333.000. In vergelijking met een jaar eerder is dit landelijk 7,7% hoger.

Opvallend is volgens de NVM de stijging van het aantal vrijgekomen huurwoningen. Met name in toeristische steden en regio’s is dit zo’n 13% hoger dan in de weken voor de crisis en vergeleken met vorig jaar zelfs 21% meer. Volgens de makelaarsvereniging is de afname van het gebruik van Airbnb, zoals in Amsterdam en Den Haag, een verklaring hiervoor.