Nieuws/Financieel
1312861
Financieel

Wereldhave gaat reorganiseren

AMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedbedrijf Wereldhave neemt zijn organisatiestructuur in Nederland op de schop om de kosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren. Dat maakte Wereldhave vrijdag bekend.

De onderneming komt bij de presentatie van de jaarcijfers op 3 februari met meer details over de herstructurering naar buiten. Voor die tijd worden geen uitspraken gedaan over de invulling en het exacte banenverlies, zei een woordvoerder desgevraagd.

De reorganisatie betreft de Nederlandse organisatie van Wereldhave en het hoofdkantoor. In totaal werken hier nu 85 à 90 medewerkers van het vastgoedbedrijf.

Winkelcentra

De ingreep hangt onder meer samen met de overname van negen Nederlandse winkelcentra van het voormalige Corio in 2015. Daardoor verdubbelde het bedrijf in omvang, niet alleen wat betreft portfolio, maar ook qua werknemers. Na de afronding van die transactie kan Wereldhave nu goed inschatten hoe er efficiënter kan worden gewerkt, aldus de woordvoerder.

,,Het gaat vooral om het halen van schaalvoordelen'', concludeerde hij. ,,De ingreep betekent een logische herschikking, aangezien er de komende tijd geen snelle groei van het bedrijf valt te verwachten.''

Wereldhave gaf aan de verwachtingen voor 2016 te handhaven en stelde dat de bezettingsgraad in Nederland verder is verbeterd in het vierde kwartaal. De woordvoerder benadrukte daarbij dat het verlies van 4,5 procent aan huren, dat in 2015 ontstond door faillissementen van winkelbedrijven, weer geheel is goedgemaakt.