Nieuws/Financieel
1312864
Financieel

Wereldhave gaat reorganiseren

Wereldhave kondigde vrijdag een "substantiële'' reorganisatie aan. Het winkelvastgoedbedrijf blijft wel bij zijn prognoses voor de cijfers over 2016.

Dat liet Wereldhave vrijdag weten. Het meldde verder dat de bezettingsgraad in Nederland in het laatste kwartaal van het vorig jaar is verbeterd. Met verdere informatie over het afgelopen boekjaar wacht Wereldhave tot de publicatie van zijn cijfers op 3 februari.

Wereldhave belegt in winkelcentra in Nederland, België, Finland en Frankrijk. In Nederland heeft het bedrijf negentien winkelcentra in onder meer Amersfoort, Arnhem, Dordrecht, Eindhoven, Hoofddorp, Nieuwegein en Zwolle.

Donderdag was Wereldhave (beurwaarde €1,7 miljard) een van de grootste dalers op het Damrak nadat ING de koopaanbeveling introk. Volgens de analisten van ING mist Wereldhave In een tijd van aantrekkende rentes de 'pricing power' om stijgende kosten door te berekenen aan zijn huurders.

ING-analist Jaap Kuin vindt dat Wereldhave beter niet kan wachten met verdere informatie tot de publicatie van de jaarcijfers.  Daarmee laat het bedrijf volgens Kuin veel ruimte voor speculaties over de redenen voor de ingreep en de invloed ervan op het bedrijf.