Nieuws/Financieel
1313102
Financieel

‘Trump is geen garantie voor goed beursjaar’

Donald Trump

Donald Trump

Hoewel de kooplust van beleggers flink is aangewakkerd na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump eind vorig jaar is het nog onzeker of bij zijn aantreden de opmars van de koersen een vervolg krijgt in 2017. Althans dat meent een krappe meerderheid van deelnemers  aan een poll van DFT.nl.

Donald Trump

Donald Trump

De aandelenmarkten vooral in de VS hebben een mooie rit omhoog achter de rug in de laatste maanden van 2016 gesteund door het vooruitzicht dat Trump een fiscaal vriendelijk klimaat voor bedrijven zal gaan doorvoeren en de infrastructuur in de VS fors gaat ondersteunen.

 

 

Bijna een derde van de respondenten is van mening dat de omgang van Trump met andere regeringsleiders een heet hangijzer kan gaan worden na zijn aantreden.

Een kwart voorziet dat het imago van de komende Amerikaanse president dit jaar een rem kan gaan zetten op de aandelenkoersen.

Ruim 30% gaat er echter van uit dat de verwachte verbeterde winstgevendheid van bedrijven beleggers een hart onder de riem zal steken, terwijl 12% meent dat een aantrekkende koopbereidheid bij consumenten zal bijdragen aan een goed beursklimaat.

Wilt u weten waar u op moet letten om dit jaar tijdig te kunnen schakelen? Volg dan vanavond het gratis seminar met de beursexperts van ING en BlackRock die hun visie op het nieuwe beursjaar geven. Klik hier om in te schrijven.