Nieuws/Financieel

Doorbeleggen met 'actief pensioen'

Roel Dijkstra

Nationale-Nederlanden (NN) maakt het vanaf vandaag mogelijk om door te beleggen na de pensioendatum. Vanaf vandaag biedt NN 'Actief Pensioen'. Hiermee wordt een variabel pensioen bedoeld waarbij de hoogte van – een deel van – het pensioen afhangt van de resultaten uit beleggingen na pensionering.

Roel Dijkstra

Eerder vandaag maakte BeFrank, een onderdeel van Delta Lloyd, bekend nieuwe lifecycles te hebben ontwikkeld met een aangepaste risico-afbouw richting de pensioendatum.

Minder afhankelijk

Beide partijen maken hiervoor gebruik van de Wet verbeterde premieregeling, die sinds 1 september 2016 van kracht is. Bij variabele pensioenuitkeringen wordt een deel van het pensioenkapitaal na de pensioendatum nog belegd. Dit maakt de pensioenuitkering minder afhankelijk van de marktrente op één moment en kan leiden tot een hoger pensioen.

Pensioen Hulp

Wie bij NN kiest voor 'Actief Pensioen’ kan ervoor kiezen een deel of het volledige pensioen variabel te maken. “Het is daarmee interessant voor iedereen en niet alleen voor mensen die pensioen over hebben waarmee ze extra rendement willen halen”, zegt Arthur van der Wal, directeur Nationale- Nederlanden Pensioen, in een persbericht.

De verzekeraar gaat klanten vanaf ongeveer tien jaar voor de pensioendatum helpen een keuze te maken met de online Pensioen Hulp.

 

Lees meer over