Financieel/Ondernemen
1314751282
Ondernemen

Bedrijven voor groei naar online platforms als bol

DEN HAAG (ANP) - Bijna één op de tien bedrijven maakt gebruik van online platforms als Airbnb, Uber, Booking, Werkspot, bol.com en Thuisbezorgd om goederen of diensten te verkopen. Ondernemers zijn overwegend positief over de invloed van zulke platforms op hun omzet. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ongeveer 8% van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gebruikt online platforms. Bedrijven in de horeca (16%) en handel (12%) doen dat het meest.

Ondernemers gebruiken online bemiddelaars vooral omdat ze daarmee hun markt denken te vergroten. Acht op de tien bedrijven die gebruik maken van online bemiddelaars geven dit aan. Ook voelen veel bedrijven zich aangetrokken tot het gemak van zulke platforms.

Vier op de tien bedrijven denken dat de aanwezigheid van online platforms in hun branche voor een hogere omzet zorgt, tegen 7% die het tegendeel ziet gebeuren. Ondernemers in de handel zijn relatief vaak negatief over online platforms. Van hen ziet 13% een negatief effect op de omzet.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop