Nieuws/Financieel
1319440
Financieel

Lynx gaat vermogensbeheerders bedienen

Lynx gaat naast particuliere beleggers nu ook vermogensbeheerders en hedgefondsen bedienen. De online broker claimt dit goedkoper te kunnen doen dan veel traditionele spelers en bovendien betere systemen te hebben.

,,Wij hebben onderzoek gedaan en wat opviel is dat veel systemen oud zijn. Klanten moeten inloggen bij zowel de vermogensbeheerder als bij een partij als BinckBank om toegang te krijgen tot alle relevante informatie. Wij zorgen daarentegen voor een collectief beheer, waardoor klanten op het portaal van hun vermogensbeheerder van alle gemakken worden voorzien", aldus Youri Sleutel.

De beleggingsexpert stelt dat eindklanten bij Lynx ook goedkoper uit zijn dan bij de meeste traditionele partijen. ,,Wij rekenen veelal lagere transactiekosten en brengen geen bewaarloon in rekening. Dat kan al snel 30-50% in de totale kosten schelen."

Donderdag kondigde DeGiro al aan zich op zelfstandige vermogensbeheerders te gaan richten. ,,Deze broker biedt echter nog niet de geavanceerde tools en mogelijkheden waar klanten behoefte aan hebben", zo benadrukt Sleutel.