Nieuws/Financieel
1319512
Financieel

'Aegon presteert beter dan verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - Aegon heeft in het afgelopen kwartaal volgens analisten meer winst gemaakt dan verwacht. Wel viel de zogeheten solvabiliteitsratio wat tegen. Dat blijkt uit rapporten van KBC Securities, KBW en ING.

Het onderliggende resultaat van Aegon overtrof met 554 miljoen euro ruimschoots de consensus van Aegon-watchers. De verzekeraar profiteerde onder meer van lagere claims, kostenbesparingen en het oplopen van de rente.

ING en KBW benadrukken dat het vooral in de Verenigde Staten beter ging met Aegon. Daar vielen de claims verrassend lager uit. Het dividend is verder in lijn met de verwachtingen, aldus de analisten. Aegon heeft voor 2016 een slotdividend vastgesteld van 0,13 euro per aandeel.

Koersdoel

Voor KBC zijn de sterke vierdekwartaalcijfers van de verzekeraar tevens reden om het koersdoel aan te passen, van 3,80 euro tot 5,20 euro. KBC handhaaft wel zijn hold-advies voor het aandeel. ING hanteert eveneens een hold-advies, met een koersdoel van 5,10 euro.

Aegon was vrijdagmorgen de sterkste stijger in de AEX. Het aandeel noteerde rond 9.45 uur 2,4 procent hoger op 5,39 euro.