Nieuws/Financieel
1320136
Financieel

'Resultaten Wessanen onder de maat'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Wessanen in het vierde kwartaal zijn aan de magere kant, met name de omzetontwikkeling. De vooruitzichten voor 2017 zouden beleggers evenwel wat gerust kunnen stellen. Dat schrijven analisten van KBC woensdag in een commentaar.

Zelfs bij de kernmerken van Wessanen viel de groei volgens KBC voor het tweede kwartaal op rij tegen, terwijl ook de margeontwikkeling teleurstelt. Over heel 2016 was evenwel sprake van een ,,gezond groeitempo''. De prognoses voor dit jaar voldoen volgens de bank over het geheel genomen wel aan de verwachtingen.

Analisten van Kepler Cheuvreux noemen zowel de cijfers als de vooruitzichten tegenvallend. De uitfasering van de verkoop van huismerkproducten drukt zwaarder op de omzet dan gedacht. Zij menen evenwel dat Wessanen de juiste weg is ingeslagen, wat onderstreept wordt door de aanhoudend sterke groei van de eigen merken.

Automatisme

ING licht ook het nieuwe dividendbeleid er uit. Wessanen betaalde tot dusver tussen de 35 en 45 procent van de winst uit aan de aandeelhouders. Van dat automatisme wil het bedrijf af. Het wil de winstuitkering afhankelijk maken van de financiële positie. Over 2016 wordt een dividend van 0,12 euro per aandeel voorgesteld.

DeGroof Petercam verlaagde zijn advies op Wessanen van hold naar reduce. KBC, Kepler en ING hebben allemaal een koopadvies. Het aandeel zakte woensdag omstreeks 11.05 uur op het Damrak 6,6 procent naar 12,90 euro.