Nieuws/Financieel
1320146
Financieel

Handelsinkomsten Flow Traders omhoog

AMSTERDAM (AFN) - Flow Traders heeft de handelsinkomsten in het vierde kwartaal flink zien groeien ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat meldde de beursintermediair woensdag, waarbij het sprak van het beste kwartaal ooit.

Flow Traders merkte daarbij op dat het vorig jaar geen verliesdag meemaakte. Daardoor is de onderneming nu al 31 maanden zonder verliesdagen doorgekomen. Het afgelopen jaar was te omschrijven als ,,minder actief'' dan 2015 op enkele grote evenementen na. Zo wees Flow Traders onder meer naar het brexitreferendum en de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

,,Beleggers reageerden op een vrij gecontroleerde manier op deze gebeurtenissen'', aldus mede-bestuursvoorzitter Dennis Dijkstra.

Flink lager

De handelsinkomsten kwamen uit op 69 miljoen euro, van 49 miljoen euro in het derde kwartaal. Over heel 2016 bedroegen deze inkomsten 250 miljoen euro. Dat bedrag is wel flink lager dan een jaar eerder, maar destijds werden kosten voor de beursgang gemaakt.

Flow Traders zette een kwartaalwinst in de boeken van 25 miljoen euro. De jaarwinst kwam uit op 92 miljoen euro.

De onderneming stelt een slotdividend voor van 0,70 euro, waarmee het totaaldividend over het afgelopen jaar uitkomt op 1,25 euro. Dit jaar wil Flow Traders als onderdeel van zijn groeistrategie een nieuw kantoor openen in Hongkong.