Nieuws/Financieel
1320174
Financieel

'AkzoNobel draait minder dan verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft vorig kwartaal minder gepresteerd dan verwacht. Dat concludeerden analisten woensdag.

Het verf- en chemiebedrijf zag het bedrijfsresultaat (ebit) in de laatste drie maanden van vorig jaar met 12 procent dalen naar 235 miljoen euro, waar in de markt op 247 miljoen euro werd gerekend. De omzet en nettowinst voldeden min of meer aan de verwachtingen.

ING schreef de tegenvaller toe aan eenmalige kosten. Daarvan afgezien moeten de volume-ontwikkelingen en de prognoses voor 2017 positief worden ingeschat, aldus de bank.

Positieve prognoses

Akzo kwam met de meest positieve prognoses in jaren, stelden analisten van Bernstein. Akzo gaf daarbij aan verbetering te verwachten in Europa, Noord-Amerika en Azië in 2017, terwijl de moeilijke omstandigheden in Latijns-Amerika waarschijnlijk niet verder zullen verslechteren.

KBC Securities verlaagde op basis van de resultaten zijn advies voor het aandeel AkzoNobel van buy naar accumulate. Bernstein bleef positief over het aandeel, dat onveranderd het predicaat outperform kreeg. Bij ING staat Akzo op hold.

AkzoNobel opende de handelsdag als grootste verliezer van de positieve AEX-index. Het aandeel stond na ruim een halfuur handel 3,7 procent in de min op 62,03 euro.