Nieuws/Financieel
1320222
Financieel

Gilissen trekt entree portefeuille naar €1 mln op

Private bank Theodoor Gilissen legt de lat hoger voor toegang tot haar adviesportefeuilles met individuele aandelen. Voorheen was de entree een half miljoen, dat is een miljoen euro geworden.

Dat bevestigt de vermogensbeheerder na een bericht in Fondsnieuws. Volgens de vermogensbeheerder Theodoor Gilissen is het financieel niet mogelijk om een goed gespreide adviesportefeuille aan te bieden, met zowel individuele aandelen als obligaties onder een miljoen euro.

Complex

,,We hebben de grens niet op 1 januari getrokken, dit speelt al enige tijd. Dit bedrag van een miljoen euro heb je minimaal nodig voor specifiek individueel portefeuilbeheer. De regels per portefeuille en kwalitatief goed beheer zijn complex", aldus de zegsman.

De ingreep is niet ingegeven door nieuwe vereisten aan advies volgens de regels voor Mifid II noch de fusie, aldus de zegsman.

Fusie geen rol

Half april vorig jaar meldde KBL European Private Bankers (KBL epb), het moederbedrijf van Theodoor Gilissen Bankiers, dat het een voorlopige overeenkomst met BNP Paribas Wealth Management gesloten voor de overname van Insinger de Beaufort.

Nu de overname is afgerond wil KBL Theodoor Gilissen Bankiers en Insinger de Beaufort 'als gelijken' medio 2017 laten fuseren.

Theodoor Gilissen blijft bestaande adviesklanten met minder dan een miljoen euro bedienen, er is een ondergrens van vijf ton. Het huis biedt zowel vermogensbeheer als beleggingsadvies aan.

,,Voorheen kwamen de meeste klanten voor beleggingsadvies, inmiddels komen steeds meer mensen voor vermogensbeheer", aldus de zegsman. ,,De verdeling is nu grofweg fifty fifty." 

Lees hier meer over beleggingsfondsen