Nieuws/Financieel
1321228
Financieel

'Randstad boekt redelijk stabiele groei'

AMSTERDAM (AFN) - Randstad heeft zijn omzet in het vierde kwartaal zien stijgen in een tempo dat vergelijkbaar is met de voortgang in de voorgaande periodes. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern dinsdag voorbeurs presenteert.

De analisten verwachten in doorsnee dat Randstad een omzet van 5,3 miljard euro heeft geboekt in de laatste drie maanden van 2016. Dat zou bijna 7 procent meer zijn dan een jaar eerder, waarbij de toename op 3,5 procent per werkdag zou uitkomen. Die toename verhoudt zich tot plussen van 3 tot 5 procent in de eerste drie kwartalen van vorig jaar.

De nettowinst komt volgens de Randstad-watchers uit op 177 miljoen euro. Dat zou even hoog zijn als een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebita), voor eenmalige posten, wordt met 253 miljoen euro iets hoger ingeschat dan in het laatste kwartaal van 2015.

Randstad benadrukte gedurende 2016 regelmatig dat het concern beter presteerde dan de markt als geheel. De echte groeiversnelling, zoals die in eerder periodes van herstel zichtbaar was, bleef echter uit doordat de internationale economie die stijgende lijn evenmin duidelijk wist te vinden.

In de loop van vorig jaar wierpen overnames hun vruchten af voor Randstad. Daarbij ging het onder meer om het Italiaanse Obiettivo Lavoro en het Japanse Careo. Verder rondde het bedrijf begin november de overname van het Amerikaanse Monster Worldwide af. Dat bedrijf is bekend van vacaturesite Monsterboard.