Nieuws/Financieel

In samenwerking met Yarden

Kansen voor talent

Door Erik Jonk

Max de Waal en Drusilla Doorjé hebben de kansen bij Yarden gegrepen.

Max de Waal en Drusilla Doorjé hebben de kansen bij Yarden gegrepen.

AW Foto

Yarden, een van de grootste uitvaartorganisaties van ons land, geeft talenten graag een kans. Niet alleen kans op een baan, maar ook om te ontwikkelen en door te groeien. Max de Waal (30) en Drusilla Doorjé (31) zijn twee van die talenten.

Max de Waal en Drusilla Doorjé hebben de kansen bij Yarden gegrepen.

Max de Waal en Drusilla Doorjé hebben de kansen bij Yarden gegrepen.

AW Foto

Max is de op-één-na-jongste locatiemanager van Yarden, bij crematorium Slingerbos in Ede. “Nog voor m'n twintigste werkte ik in de uitvaartbranche. Ik begon bij een crematorium in Bergen op Zoom vanuit een stage. Dat vond ik zo interessant dat ik opleidingen ben gaan volgen en in het vak ben gerold. Door extra studies marketing en communicatie kwam ik erachter dat voor de uitvaartbranche nog veel te winnen viel. Sommige uitvaartondernemers hadden nog niet eens een website. Reclame maken over de dood durfden ze niet, terwijl dat in mijn ogen goed kan. Ik specialiseerde me in de praktijk als uitvaartverzorger, maar ook op communicatie- en marketinggebied. Een jaar geleden kon ik bij Yarden aan de slag. Eerst als online marketeer en nu dus als locatiemanager.”

Leidersrol

Drusilla is manager operations van het Yarden Contact Centrum in Almere. Ze is verantwoordelijk voor een team van zo’n veertig mensen die elke vorm van contact ontvangen: van sociale media tot papieren post. “Op mijn 16e liep ik al stage in het bankwezen. Ik bleef er werken, maar mocht van de toenmalige bank ook doorstuderen. Na verschillende banen dacht ik: ik heb telkens een informele leidersrol, maar daar wordt niet echt gebruik van gemaakt.

Toen kon ik in 2011 als desk accountmanager bij Yarden terecht. Mijn leidinggevende zag dat ik mensen inspireerde en meekreeg. Zo kreeg ik direct de kans om teamleider te worden.”

Ook Max kreeg kansen. “Ik mocht als webredacteur aan de slag, heel gaaf. Op 1 december 2016 kon ik echter al locatiemanager in Ede worden. Terug het veld in, maar op een leidinggevende positie. Ik heb een zeer uitdagen- de baan gekregen. Organisatorisch moet het bij een uitvaart helemaal kloppen, of net een beetje meer dan dat. Het kan maar één keer goed, terwijl er van alles kan gebeuren. Op het laatste moment bitterballen in plaats van cake? Regelen we.”

“Ik was nog maar 26 toen ik een team leidde”, kijkt Drusilla terug. “Pittig! Ik was verantwoordelijk voor frontoffice en de overlijdens- claim-administratie. Dat ging met vallen en opstaan. Van Yarden mocht ik een leiderschapsoplei- ding doen. Daar heb ik mezelf ontdekt: ik ontdekte mijn talenten en hoe ik die kan benutten.”

Maatschappelijke functie

Binnen zijn nieuwe functie probeert Max zich meteen te ontwikkelen. Hij hoopt bijvoorbeeld scholen voorlichting over de uitvaartbranche te geven. “Een crematorium heeft een maatschappelijke functie. Ik ga proberen dat we dat uit kunnen stralen in de omgeving.” Drusilla is inmiddels moeder én leidt het grote Contact Centrum. “Yarden heeft oog voor talent, waarbij je zelf het verschil kunt en mag maken. Dat laatste is de reden waarom ik nog altijd bij Yarden werk. Mijn instelling? Er is altijd een kans, al is die maar heel klein. Bij Yarden heb ik die gekregen en aangegrepen.”

“Innovatie gaat niet over de toekomst, of over drones die boodschappen doen.” Lees hier het hele verhaal.