Nieuws/Financieel
1323356
Financieel

'Zakelijke tak zorgenkindje KPN'

AMSTERDAM (AFN) - De zakelijke tak van KPN blijft een zorgenkindje voor het bedrijf. Tijdens een bijeenkomst woensdagmiddag werd duidelijk dat marktvorsers openlijk twijfelen of het telecomconcern in staat is om de prestaties bij de divisie te verbeteren. Het aandeel KPN verloor woensdag ruim 4 procent aan beurswaarde.

De zakelijke tak van KPN zag in het vierde kwartaal de omzet met 9,2 procent dalen tot 572 miljoen euro. Daarbij sprak de top van het telecombedrijf voor de nabije toekomst over uitdagende marktomstandigheden.

,,Het blijft onzeker of KPN het tij kan keren in het zakelijke segment", aldus analist Martijn den Drijver van NIBC. ,,We hebben niet het idee dat er iets gebeurt op het moment." Ook Jos Versteeg van Theodoor Gilissen benadrukt de twijfel die is ontstaan bij analisten over het verbeteren van de prestaties door KPN.

NIBC hanteert een koopadvies op KPN met een koersdoel van 3,55 euro. Theodoor Gilissen heeft een hold-advies op het aandeel met een koersdoel van 2,90 euro. Het aandeel KPN sloot woensdag op 2,56 euro.