Nieuws/Financieel
1324768
Financieel

Juriste De Gaay Fortman commissaris bij KLM

AMSTELVEEN (AFN) - KLM draagt Marry de Gaay Fortman voor als nieuwe commissaris. Zij komt in plaats van Irene Asscher-Vonk, die bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 21 april na dertien jaar afscheid neemt als toezichthouder bij de luchtvaartmaatschappij.

De Gaay Fortman is advocaat-partner en lid van de raad van advies bij advocatenkantoor Houthoff Buruma. Daarnaast is zij commissaris bij De Nederlandsche Bank (DNB) en bij het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB. KLM nomineert haar voor de post op voordracht van de centrale ondernemingsraad.

Het is volgens een woordvoerder van KLM de enige wijziging in de raad van commissarissen die aan bod komt op de aandeelhoudersvergadering. Van de overige toezichthouders loopt de benoemingstermijn nog door. Dat geldt ook voor de Fransman Pierre-François Riolacci. Die vertrok afgelopen jaar als financieel directeur bij moederconcern Air France-KLM, maar behoudt dus wel zijn commissarispost.

Air France-KLM maakte verder bekend dat Leni Boeren is voorgedragen als onafhankelijk bestuurslid bij het Frans-Nederlandse concern. Haar voordracht zal ter stemming worden gebracht bij de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM op 16 mei. Ze wordt vervanger van Peter Hartman. Boeren was in het verleden werkzaam bij onder meer Robeco en Euronext.