Nieuws/Financieel
1324862
Financieel

'Damrak staat voor rustige opening'

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam opent vrijdag naar verwachting zonder grote koersuitslagen. Er is voor beleggers nog niet veel nieuws om zich op te richten. Later op de dag staan nog wel diverse economische cijfers op de rol.

Op Beursplein 5 staat Kiadis Pharma in de belangstelling. De biotechnoloog heeft vorig jaar een kleiner nettoverlies geboekt dan in 2015. Er werd evenwel nog geen omzet gedraaid door het bedrijf, dat werkt aan middelen tegen leukemie.

Winkelbedrijf FNG meldde een sterk 2016 achter de rug te hebben. De eigenaar van modeketens als Miss Etam en Brantano realiseerde naar eigen zeggen een ,,omzetsprong'', maar gaf geen vergelijkbare cijfers uit 2015. Het bedrijf gaat er vanuit dat de omzet en het resultaat dit jaar verder toenemen, mede dankzij reorganisaties die zijn doorgevoerd om de winkelketens weer gezond te maken.

SnowWorld

Ook werd bekend dat de Taiwanese verzekeraar Fubon Financial Holding zijn aandelenbelang in Delta Lloyd heeft verkocht aan NN Group. Een jaar geleden leek Fubon nog in de markt om zijn belang in Delta Lloyd flink uit te bouwen. Maar eind vorig jaar accepteerde Delta Lloyd een overnamebod van NN Group.

Verder bleek uit een melding van toezichthouder AFM dat miljardair Marc Coucke zijn belang in SnowWorld flink heeft uitgebreid. De Belg heeft nu bijna een kwart van de aandelen in skihallenuitbater in handen.

Op macro-economisch gebied gaat de aandacht van beleggers uit naar nieuwe gegevens over de inflatie in de eurozone. Ook staan er nog updates over onder meer de Franse producentenprijzen en de economische groei in het Verenigd Koninkrijk op het programma.

Euro

De Amsterdamse AEX is donderdag 0,4 procent hoger gesloten op 515,73 punten. De MidKap steeg ook 0,5 procent tot 740,37 punten. In Frankfurt en Parijs waren plussen te zien van 0,4 procent, maar Londen verloor 0,1 procent. Op Wall Street was de stemming eveneens positief. Daar veerden onder meer financiële bedrijven op na een meevallende herziening van cijfers over de groei van de Amerikaanse economie.

De euro noteerde 1,0683 dollar, tegen 1,0727 dollar bij het Europese slot van donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 50,09 dollar en Brentolie klom 0,6 procent tot 52,62 dollar per vat.