1325009
Financieel

Euronext zoekt alternatief voor Clearnet

PARIJS (AFN) - Beursbedrijf Euronext gaat op zoek naar een alternatieve partij voor clearingdiensten nu de overname van LCH.Clearnet niet doorgaat. Dat zegt Euronext-topman Stéphane Boujnah in een donderdag gepubliceerd interview met de Franse krant La Tribune.

Euronext bereikte begin dit jaar een overeenkomst met London Stock Exchange (LSE) over de aankoop van Clearnet voor 510 miljoen euro, onder de voorwaarde dat de voorgestelde fusie tussen LSE en Deutsche Börse zou slagen. De Europese Commissie zette woensdag echter een streep door die megafusie. Euronext liet vervolgens weten Clearnet nog steeds te willen kopen, volgens de afspraken van begin januari. LSE heeft echter duidelijk gemaakt dat daarvan geen sprake kan zijn, aldus Boujnah.

Euronext zoekt nu naar een alternatief voor de afhandeling van transacties, ook omdat de contracten van de uitbater van aandelenbeurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon met Clearnet eind volgend jaar aflopen. Het verlies van Euronext als klant zal stevige druk zetten op de omzet van Clearnet, waarschuwde Boujnah.