Nieuws/Financieel
1325104
Financieel

Vakbond dreigt met staking bij Jumbo

AMSTERDAM - Vakbond CNV heeft supermarktketen Jumbo een ultimatum gesteld. Maakt de grootgrutter niet voor maandag 18.00 uur bekend dat het weer wil onderhandelen over een nieuwe cao voor medewerkers van de vijf distributiecentra, dan volgen acties. Stakingen worden daarbij niet uitgesloten, meldde CNV woensdag.

Het ultimatum volgt op vier onderhandelingsronden over een nieuwe cao die op niets uitliepen. Volgens CNV noemde Jumbo die bijeenkomsten "verkennende gesprekken" en geen onderhandelingen. Het is Jumbo er volgens de bond alles aan gelegen tijd te rekken, omdat het concern graag eerst wil weten wat de concurrentie doet met de cao's.

De cao Jumbo Logistiek loopt op 1 april af. CNV wil zo snel mogelijk een nieuwe eenjarige overeenkomst afsluiten waarbij werknemers meer loon zouden moeten krijgen. Ook moet in de cao worden opgenomen wat de verhouding vast en flexibel personeel wordt. Verder eist CNV dat flexibele arbeidscontracten van meer dan negen maanden automatisch een vast dienstverband opleveren.