Nieuws/Financieel
1325346
Financieel

'Galapagos boekt sterke vooruitgang'

AMSTERDAM (AFN) - Galapagos heeft afgelopen tijd aangetoond dat het kan voldoen aan de strakke deadlines die het biotechnologiebedrijf stelt bij zijn onderzoeken. Dat stelde analist Michaël Vlemmix van KBC Securities dinsdag.

De analist wees erop dat Galapagos snelle vooruitgang heeft geboekt bij zijn onderzoeken naar een middel tegen taaislijmziekte. Dat biedt volgens hem vertrouwen dat ook de huidige ,,agressieve'' tijdschema's voor verdere stappen zullen worden gehaald. Het is volgens KBC nog wel te vroeg om geheel positief te zijn over de kansen op het gebied van taaislijmziekte, omdat er nog altijd risico's zitten in het ontwikkeltraject.

KBC ziet verder ook waarde in projecten die eerder nog niet werden meegenomen in de waardering van het bedrijf. De bank handhaafde daarom zijn koopadvies en plek op de favorietenlijst voor het aandeel Galapagos. Het koersdoel werd met 10 euro verhoogd naar 80 euro.

Galapagos noteerde dinsdag rond 09.30 uur 1,3 procent in de plus op 77,52 euro. Het was daarmee een van de grootste stijgers in de licht positieve AEX-index.