Nieuws/Financieel
1325351
Financieel

'Fearless girl' blijft stier Wall Street nog even uitdagen

NEW YORK - Het beeld van het dappere meisje dat sinds kort tegenover de beroemde stier in het zakendistrict van New York staat, hoeft voorlopig nog niet te verdwijnen. 'Fearless girl' mag in ieder geval tot de volgende internationale vrouwendag, op 8 maart 2018, blijven staan.

Het meisje dat met de handen in de heup, de kin omhoog en de haren in de wind in de weg lijkt te staan van de 'charging bull', werd begin maart in het kader van vrouwendag neergezet door het financiële bedrijf State Street Global Advisors. Het beeld werd direct razend populair onder bezoekers van het financial district, maar moest oorspronkelijk volgende week weer worden verwijderd.

De burgemeester van New York, Bill de Blasio, kondigde maandag echter een langer verblijf aan van het meisje. Volgens hem biedt ze veel inspiratie aan vrouwen, op een moment dat daar veel behoefte aan is. Hij verwees daarbij onder meer naar de verkiezing van Donald Trump als president van de VS en de grote protestmarsen van vrouwen die daarop volgden.